poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Farina cafearia

Cafeam bibere amas? Mox eam quoque poteris... comedere – pollicetur "Daily Mail". Studiosis enim contigit farinam e faba Arabica factam obtinere. Cuius farinae usu panis sive panicellus mox assari speratur, qui bis tantum (quam panis triticeus) proteini, quinqies fibrae contineat, nullum autem gluten (quae substantia nostro tempore nocere multis a diaeteticis putatur).
Non habebit farina cafearia tantam copiam (substantiae) cafeinae ut potio Arabica, ergo si ad hanc potionem addictus es, i.e. sine nonnullis poculis cafeae mane "diem incipere" non potes, tibi panis talis sine potione non sufficiet; fortasse tamen iucunde erit ambos – et cafeam et panicellum cafearium – una pro ientaculo habere.

Gaudium haud parvum fore id inventum sine dubio agricolis cafeam colentium, nam farina haec non solum e faba, sed etiam ex aliis partibus plantae cafeariae obtineri potest (ut caulis et folia), quae adhuc ut sordes eiciebantur. 

1 komentarz:

  1. Non recusabo ipse placentam ista farina (et praecipue cum theobromate!) factam.

    OdpowiedzUsuń